RSS

Alahai Puteriku…

28 Jun
Alahai puteri-puteriku…sekali tgk comel pulak gambar diaorng duk atas pelamin ni ( he..he..puji anak sendiri..)..Gambar ni diambil pakai handset, masa perkahwinan sepupuku pada cuti sek yg lalu.

Tgkla muka mira tu, dia sbnarnya tak suka dipeluk, sbb tula mukanya menyeringai masa aku suruh kak long peluk dia…dia bukan suka kalau org suka bermesra-mesra..

Diaorng ni kalau baik, ok jer..tapi kalau start bergaduh aku yg pening..Main pun tak boleh lama-lama, kak long suka bagi arahan..mira pulak tak suka ikut arahan..kak long pun hotla..pastu mulalah aksi cubit mencubit..aksi tarik rambut..tumbuk menumbuk..pastu menangis..Biasanya kak longla menangis..sakit kena pukul dgn Mira..Masa tu terpaksalah uminya masuk campur..sorang kena naik atas sorang tinggal kat bawah..Nak tidur pun sama..memanglah aku letakkan mereka satu bilik..tapi kak long kena tidur dulu..kalau tak diaorang akan main dan mulalah bergaduh….

Time jaga Iman pun sama, kalau kak long ayun Iman dalam buai…Mira pun nak buai Iman juga..Pastu berebut..hii..geram betul…Tapi time nak lap air liur Iman dua2nya tak nak..geli …kata mereka…

Tapi satu perkara jer yg ok..time tgk tv..diaorang akan sama-sama pilih channel mana yg diaorng nak tgk, sama ada Disney ke, PHDC ke atau Ceria..Pastu sama-sama sharing makanan..tu yg sweet tu…

Alahai..itulah ragam puteri-puteriku…

 
3 Comments

Posted by on June 28, 2009 in Kak Long, Mira

 

3 responses to “Alahai Puteriku…

  1. sEgAlaNya kU tEriMa

    June 28, 2009 at 4:52 pm

    hehhee..geram2
    mak teh yang jage sekejap ni pow pening kepala dibuatnya..
    tp tula yang mak teh x leh lupe..
    hehhehe cyg semua..

     
  2. suealeen

    June 29, 2009 at 6:18 am

    eh sungguh kan… time baik tu pijak semut pun tak mati.. mai angin nak bergaduh… pening mak dibuatnya…

     
  3. Lightnur

    June 30, 2009 at 1:40 pm

    Assalamualaikum Kerikil Kehidupan

    Masha Allah beruntung Iman punya dua orang kakak. Insha Allah bila besar nanti dapat tolong menjaga Iman.

    Semoga mereka berdua menjadi anak2 yang solehah yang bakal membanggakan ibubapa mereka, Ameen.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
CORETAN UMI IMAN

Berjuang selagi terdaya......

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: