RSS

BERKONGSI RASA

22 Jul

I`m sending u a special child to cherish in my name,
For u to love with all ur heart n teach her juz the same,

For he is not like other babies, nor will ever be,
But u can love her just the same n take care her 4 Me,

He may not hear. see or run or learn as other do,
but he’ll be yours and he will take her guidance all from u,

The road is hard, he’ll break ur heart,
You’ll cry a million tears

But I promise when he smiles at you,
the pain will dissapear,

I know you’ll cry “why he, why us” but I needed the teachers true,
And that is why we care and trust i’ve selected you,

so please don’t turn ur back on her, although he may be slow,
if you’ll accept her as he is, together u will grow,

she needs to learn the skills of life,
for that i’ve chosen u,
and with ur love to guide her
i’ll know u see her through

don’t try to see the future, i promise that to none,
just live each other all it’s worth
and enjoy my special one

Hanya kepada yang mengerti….Hanya kepada yg sudi…Berkongsi rahsia hati…Kadang-kadang seribu rasa itu tak dapat diluah dengan kata-kata…Apa-apa yg berlaku ditelan jua…Pada hati berbisik…Damailah hati….Redhalah hati…Hidup ini bukan sekadar untuk dilalui…tetapi juga dinikmati dan dihayati….Moga ada hikmah yg tersembunyi….Percaturan dari Ilahi….

Buat ina dan qaseh…terima kasih kerna sudi berkongsi…Poem ini betul2 menyentuh hati ibu ini….


 
7 Comments

Posted by on July 22, 2009 in Nukilan

 

7 responses to “BERKONGSI RASA

  1. suealeen

    July 22, 2009 at 6:37 am

    tu sebab saya suka dengan poem, kak nanie… ringkas tapi padat. dalam masa yang sama sangat² inspiring. tulis panjang pun tak best kan…

     
  2. Kerikil Kehidupan

    July 22, 2009 at 7:04 am

    betul…ianya amat memberi penuh inspirasi..sarat dgn seribu erti…
    Akak pun suka…tapi sajak melayu..bi kurang mahir…

     
  3. qaseh

    July 22, 2009 at 7:30 am

    bestkannn….sgt2 terkesannn dihati, cik sue pun suka poem yerrr.. baru kite tauuu… nti kite cri lagi yg best2 in english n malay…bleh bg kat cik nanie plak…

     
  4. Kerikil Kehidupan

    July 22, 2009 at 8:00 am

    Thanks…akak suka la tgk muka qaseh ni…sweet…

     
  5. Noina

    July 22, 2009 at 11:14 am

    tu ah..mmg terkesan betul. hanya kita yang lalui kak,dapat rasai semuanya..

     
  6. ~Puteri-Nuur~

    July 23, 2009 at 6:55 am

    Put pun ada terima poem ini, sangat terkesan di hati. Kak Nani, we are the choosen ones. Anak-anak kita inilah yang akan membimbing kita ke pintu jannah, insya Allah.

    p/s: rumah dah hampir lesai nak kemas. mai la jalan-jalan ke teratak hamba yang hina ini😉

     
  7. mirah

    July 24, 2009 at 12:13 am

    mirah juga terkesan dgn poem tu. Bukan takat kalian yg diuji anak sebegitu.

    Hidup ini hanya sementara tpi sukar sungguh nak sentiasa ingatkan yg ia hanya sementara. Huh.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
CORETAN UMI IMAN

Berjuang selagi terdaya......

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: