RSS

BERDIKARI

27 Jul
BERDIKARI???? Dalam makna perkataan tu…tapi ianya cukup bermakna bagi Iman…sesekali terfikir…entah bilala Iman dapat berdikari dalam ertikata yg sebenarnya….mampu mengurus diri dan buat apa yg mampu dibuat oleh orang lain….tapi siapalah aku nak menentukan semua itu…melihat Iman mampu berdiri di atas kakinya sendiri pun dah cukup bererti, walaupun dgn menggunakan alat bantuan…sekurang-kurangnya Iman merasa apa erti berdiri…

Inilah sebahagian sesi terapi Iman…kadang2 aku cuak jgk nak guna alat ini, aku takut ikatannnya tak kuat dan Iman boleh tersungkur…setakat ni tak delah lagi kemalangan mcm tu…mintak dijauhkan.


ronda-ronda ngan umi…abi tukang ambik gambar…


abi tangkap gambar iman yea?…..


e…eh…umi…berenti…lampu merah la…


jomla jalan-jalan lagi umi….

Pakar terapi Puan Hamidah kata, tulang belakang Iman tak der masalah…tapi kakinya masih ada spastic lagi…ibu jarinya kan mengerengkot kalau dia melaju ke depan…aku kena bykkan simulasi kat tapak kakinya…

Puan Hamidah juga sarankan kami carikan kasut yg boleh bagi full support pada kaki Iman…senang nak gunakan masa sesi terapi…kalau tak, kaki Iman kena bungkus ngan kain…agak kurang selesa…InsyaAllah umi akan usahakan…

Semoga anakku ini terus sihat dan beroleh kesihatan yg baik….Amiiin….

 
4 Comments

Posted by on July 27, 2009 in Iman

 

4 responses to “BERDIKARI

  1. ita zakaria

    July 27, 2009 at 9:53 pm

    kak, nanti kalau ita dah dpt appoinment baru, leh kite jumpe yer kalau2 samr time.. aritu sarra skip appoinment, x sehat… nih nak continue balik..

     
  2. ~Puteri-Nuur~

    July 28, 2009 at 1:20 am

    kak, cuba akak belikan dia kasut boot phua chu kang tu😉 itu yang therapist Idris cadangkan tapi sampai ke hari ni Put tak jumpa lagi.

     
  3. Noina

    July 29, 2009 at 11:37 am

    seronoknya tgk Iman berdiri..Nabila klu letak dia kat benda alah tuh..huh..nangis je memanjang..huwaaaa!

     
  4. qaseh

    July 29, 2009 at 3:28 pm

    haiiii…. cayang miut2 auntie…heee..hee… iman blajar diri ye…rajin2 tau, hencemnya iman ni… leh wat menantu larrrrr….

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
CORETAN UMI IMAN

Berjuang selagi terdaya......

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: