RSS

Debaran Syawal

28 Aug
kenangan 1 Syawal tahun lepas…..

Syawal  2 minggu lagi…Tetapi hati umi telah lama dipagut sayu…

Aduh…senang benar air mata ini bergenang di kelopak mata sejak akhir-akhir ini…

Sesungguhnya umi tak dapat membayangkan sayunya perasaan untuk berpisah dgn anak-anak umi pada 1 Syawal nanti…

Umi tidak tau…Mampukah umi kuat tatkala mendengar sayupnya takbir Hari Raya…tanpa permata-permata hati Umi….

Ya Allah kau berilah aku kekuatan….

 
8 Comments

Posted by on August 28, 2010 in Luahan

 

8 responses to “Debaran Syawal

  1. mrs_zura

    August 29, 2010 at 12:43 am

    hmm..anak2 raya belah sana ye kak nani?sabar ye..mesti sayu n nangis kak nani nnt…semoga kak nani terus kuat menghadapi hari2 yang mendatang…

     
  2. Kerikil Kehidupan

    August 29, 2010 at 12:59 am

    ye zura…tula..mood nak raya pun tak der…baru belikan baju untuk anak-anak jer….doakan kak nani kuat melaluinya…apalah makna lebaran tanpa anak2 di sisi….

     
  3. shaliza

    August 29, 2010 at 1:09 am

    Salam Kak,
    Takpelah kak…..sekejap je…
    cantik hijau tu…tahun ni warna apa?

     
  4. Yasmin Nabilah..

    August 29, 2010 at 2:13 am

    yeke kak..aduhai..sabar yek kak..anak2 sampai raya bila kat sana?

     
  5. iCaLoVeZiE

    August 29, 2010 at 4:05 am

    Semoga terus tabah ye.. Sedihnya.. Tapi demi anak-anak, ibu mesti kuat kan?

     
  6. Kerikil Kehidupan

    August 29, 2010 at 7:13 am

    Shaliza: Hmm..yg skjap tulah rasa macam setahun..thanks…Akak tahun ni tak de tema…anak2 tema hijau..ikut tema belah sana…

    ina :Thanks ina..masih dalam perbincangan…

    ica : Thanks…

     
  7. Pnut

    September 3, 2010 at 1:15 am

    Salam..
    Saya yang membaca catatan ni pun rasa sayu je, dan memahami perasaan itu… bertenang dan bersabarlah.. saya pasti, sekuat mana pun hati kita, tapi kalau tiada anak-anak penguat jiwa, memang luntur juga jiwa… moga kuat ye..

     
  8. Kerikil Kehidupan

    September 3, 2010 at 6:21 am

    kak pnut : He..he…seronoknya akak tggl jejak kat post saya…saya suka jalan2 blog akak…byk pengetahuan…thanks atas advice akak….

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
CORETAN UMI IMAN

Berjuang selagi terdaya......

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: