RSS

Kalimah itu….

28 Sep

” Ommm…miii…”
Kau mendongak..memadang umi yg sedang meribamu…
Kau senyum…
Manis sekali…
Umi terkesima…
Mengamati….benarkah kalimah yg umi dengar…
Dan…kau…seolah mengerti…
Sekali lagi…
“Ommm…miii…”
Dengan susah payah..kau menyebut….
Umi angkat…
Umi tatap wajahmu lama-lama…
Umi cium wajah itu bertalu-talu…
Sambil bergenangan air mata…
Dah lama umi tunggu kalimah keramat itu…
Dan terima kasih Allah…
Hari ni…
Kau makbulkan doa umi…
Dalam rembes hujan…
Umi menangis kegembiraan…….
 
10 Comments

Posted by on September 28, 2010 in Iman

 

10 responses to “Kalimah itu….

  1. shaliza

    September 28, 2010 at 8:16 am

    Alhamdulillah…..tak tergambar kegembiraan akak.
    Tahniah Iman!

     
  2. Kerikil Kehidupan

    September 28, 2010 at 8:33 am

    Yup liza..the simple word…but blh buat dalam hati ada taman…he..he…

     
  3. Yasmin Nabilah..

    September 28, 2010 at 8:50 am

    kak..ina pulak yang bergenang air mata..gembira melihat perubahan Iman..Alhamdulillah..syukur..syukur…:)

     
  4. Rizziela

    September 28, 2010 at 9:27 am

    Alhamdullilah….Tercapai gak nak dengar panggilan Umi dari mulut si jantung hati kan?

     
  5. mrs_zura

    September 28, 2010 at 10:07 am

    yezza! pandai iman..alhamdulillah:-)

     
  6. Anonymous

    September 28, 2010 at 10:31 am

    walau pun semalam meninggalkan kenangan…meski pun hari ini berlalu berlandaskan pertimbangan…akan tetapi esok hari tetap memberikan pengharapan…
    meski seketika seperti hilang daya..biar pun hanya untuk mengukir senyum…tetapi peluang dan ruang tetap memungkinkan ianya terjadi…

    kerana semuanya milik Allah…pabila Dia berkata jadi..maka jadilah…

    duhai permata hati yang sentiasa bersinar di hati seorang ibu…tahu kah dikau apa itu suka duka seorang ibu?…seolah semua yang berkaitan dengan mu itu lah suka duka seorang ibu…

    mahu kah dikau tahu bagaimana ibu mu beroleh kekuatan?..pabila hanya melihat diri mu tersenyum sepertinya tidak perlu lagi berbicara…
    ketahui lah duhai permata hati..pabila bicara mengambil alih pandangan mata mu…senyum tawa mu..betapa tiada lagi kata mampu terlafaz…kerana untuk dikau lah terbinanya impian..dan dengan keizinan-Nya lah maka dapat bersama mengapai impian…

    Ketentuan Allah adalah Rahsia Allah…

    Wallahu'alam…

     
  7. ieda

    September 28, 2010 at 11:55 am

    wah…iman dah mula bercakap…keep talking sweet boy..

     
  8. Kerikil Kehidupan

    September 28, 2010 at 12:21 pm

    Kepada semua…terima kasih banyak atas sokongan dan dorongan kalian…sesungguhnya padaMu jua aku bersyukur….

     
  9. iCaLoVeZiE

    September 29, 2010 at 3:13 am

    Ya Allah. Apesal saya yg menangis baca entry ni?

    Owh.. penuh harapan agar ayesha juga bisa panggil mama suatu hari nanti

     
  10. Kerikil Kehidupan

    September 29, 2010 at 8:32 am

    InsyaAllah…berdoalah…InsyaAllah akan termakbul doa kita…teruslah berusaha…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
CORETAN UMI IMAN

Berjuang selagi terdaya......

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: