RSS

First Day Mira Di Prasekolah STAR

03 Jan

Salam bersiaran….
Setelah sebulan lebih bercuti…Hari ni umi kembali bekerja…Anak-anak pun kembali ke sekolah…
Yang paling teruja Miralah..Tahun pertama di Prasekolah…
Pukul 6 pagi lagi dah bangun…bersiap dan sempat minum susu sebotol…Kalau dalam cawan tak luak pun…

Pukul 650 pagi dah bergerak ke sekolah…sebab pukul 710 pagi umi dah kena punch card…
Kalau lambat merah…
Sampai kat sekolah…Mira dah tak sabar nak masuk ke kelas…
Umi tak boleh tunggu Mira lama-lama, sebab umi kena menghadiri perhimpunan rasmi…
Pegawai PPD pagi-pagi dah datang memantau…Inilah masalahnya kalau sekolah dekat dgn PPD…Pengarah lagi tu…

Selesai perhimpunan…umi masih belum sempat jenguk Mira…Kelas pertama tahun 1…Cuak gak rasa hati nak mengajar…parent penuh kat tepi tingkap…Masa nilah nak kena gunakan skill mengajar…Nasib tak der yg menangis….budak sekarang dah advance dan berani…

Masa kedua barulah umi sempat menjenguk Mira..Alhamdulillah dia ok…walaupun ada juga pelajar Pra yg menangis…harap sangat Mira tak berjangkit….Umi sempat pesan kat Mira…kalau nak g tandas beritau cikgu tau…takut terkencing dalam seluar….Mira kata ok…Dia leka bermain lego…

Sempat senyum kat umi…
Bersama kawan baru….
Aktiviti kumpulan….
Cikgu Yati…Guru Pra baru sek umi…Tahun lepas pra tak der…
Ramai perempuan dari lelaki…
Kak long makan berselera…Mira dah buat muka ngantuk….

Pukul 1100, sekali lagi umi menjenguk Mira…kelas umi dah habis…Cek seluar dia…

Eh…tak ada seluar dalam…

Rupanya…Mira terkencing dalam seluar…Dia dah nak ke tandas…tapi tak sempat…
Mujurlah cikgu ada uniform spare…Sbnrnya umi juga ada bawak baju biasa untuk standby….

Alahai Mira….Sian pulak tengok dia malu…
Sempat bisik ngan umi…
Jangan beritau Mok Der yer…Mira malu….

Emmm…kena pesan banyak kali ni…
Harap sangat ianya tak berulang lagi….

Tengahari….Mira dah buat muka ngantuk waktu lunch dgn kak long….

Dan…sekarang waktu en3 ni ditulis…Mira dah tertidur keletihan…..
Harap esok…Mira baik-baik jer yer…
Esok kelas umi penuh…tak dapat nak jenguk Mira kerap….

 
6 Comments

Posted by on January 3, 2011 in Mira

 

6 responses to “First Day Mira Di Prasekolah STAR

  1. ieda

    January 3, 2011 at 10:07 am

    haha…esok2 bila mira baca entry ni mesti dia bising..
    mira belajar rajin2 tau…cantik jer mira bila pakai tudung tu..

     
  2. Bicara hati ibu aisya

    January 4, 2011 at 1:13 am

    Comelnya mira pakai uniform sekolah tuh.Belajar rajin-rajin ye sayang.

     
  3. insan kerdil

    January 4, 2011 at 9:19 am

    rasa itu hanya ada pabila teruji….kasih itu bisa bercambah pabila diuji….

    kasih sayang seorang ibu pada permata hati….tiada galang ganti nya…buat yang tersayang…daripada yang menyayangi……

    ketentuan Allah adalah rahsia Allah…

    wallahu'alam…

     
  4. Dila Si Mama Dzariff

    January 4, 2011 at 12:22 pm

    suka tgk mira pakai baju sekolah…comel la dia!

     
  5. ICAZIESYIRA

    January 4, 2011 at 12:30 pm

    kak yong tu betul-betul macam anak dara dah..

    nampak sangat bertanggungjawab. suka ica nengok dia😀

     
  6. Mawar

    January 6, 2011 at 8:47 am

    comelnya mira senyum, sweet sgt aunty tgok,
    bulih wat natu (boleh buat menantu)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
CORETAN UMI IMAN

Berjuang selagi terdaya......

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: