RSS

Iman saayannggg umi…..

10 Mar
Apa khabar auntie2 semua??
Iman harap semuanya sihat dan dalam lindungan Allah sentiasa…
Rindu tak nak tengok wajah Iman yang handsome ni….???
Taraa…Inilah gmbar terbaru Iman…
Umi snap masa speech terapi kat Muar baru ni….
Rambut Iman dah botak…
Umi kata nak buat rambut macam Mawi..
Hehe…Iman tak kisah…
Iman ikut jer….
Iman nak ucapkan terima kasih kat auntie2 semua…
Selalu doakan kesihatan Iman…
dan selalu bagi semangat kat umi…
Sebab umi bagitau kat Iman…
Hanya ibu-ibu yg ada anak istimewa macam Iman je faham kesusahan umi…
Tapi umi tak pernah mengeluh….
Umi layan Iman sama jer macam Kak Long dan Kak Ngah…
Kalau Kak Long dengan kak Ngah dapat buku…
Iman pun dapat juga…
Kalau Kak Long dan kak Ngah dapat jajan…
Iman pun dapat juga…
Tapi Iman tahu umi penat jaga Iman…
sebab kadang2 kalau Iman tak sihat…
Iman demam atau lelah…
Umi langsung tak tidur…
Iman tahu umi juga letih…
Pagi2 umi dah g keje…
Petang pulak umi bawak Iman gi Terapi…
Malam umi kena buat banyak keje sekolah..
Kalau ada oppoimen kat Muar…
Jadual umi lagi padat…
Umi banyak tuang keje
untuk dapatkan rawatan yang terbaik buat Iman…
Iman tahu umi nak Iman sihat…
Umi selalu bisik kat telinga Iman..
Umi nak Iman sihat selalu…
Biarlah Iman tidak sempurna…
Bila Iman sihat…Iman boleh main2 dengan umi..
Boleh senyum kat umi…
Itupun dah cukup buat umi bahagia…
Sekarang…Alhamdulillah….
Iman dah beransur sihat…
 Iman dah boleh tidur lena…..
Cuma Iman sedih…
Dua tiga hari lepas Iman tengok…
Umi menangis…
Umi peluk Iman erat-erat..
Umi nangis tersedu-sedu…
Iman tahu ada orang dah lukakan hati umi…
 Ada orang dah sakitkan hati umi….
Basah pipi Iman dengan air mata umi….
Iman tak faham…
Apalah dosa umi…
Sampai ramai betul orang nak sakitkan hati umi…
Ramai betul orang tak suka lihat umi hidup tenang…
Op maaf…Iman tak nak ungkit lagi hal tu…
Dan Iman tahu umi pun dah maafkan orang itu…
Bagi umi…biarlah derita itu berlalu…
Sory yer umi…
Iman bukan apa…
Iman tak suka tengok umi nangis-nangis…
sebab Iman tahu umi dah lama tak nangis…
Iman tahu umi seorang ibu yang kuat….
Apa-apa pun…
Iman nak bagitau kat umi…
Terima kasih sebab lahirkan Iman…
Dan jaga Iman sampai sekarang….
Tiada orang boleh ganti tempat umi di hati Iman…
Iman sayaanngggg umi…..
Mmmmmuuaaahhh…:))
 
8 Comments

Posted by on March 10, 2011 in Coretan Iman

 

8 responses to “Iman saayannggg umi…..

  1. ieda

    March 10, 2011 at 10:48 am

    moga Iman terus sihat & ceria…beroleh kekuatan seperti uminya..

     
  2. zura_habib

    March 10, 2011 at 1:14 pm

    Iman kena terus berusaha dan bahagiakan umie tau…jgn bg umie nangis lagi…

     
  3. insan kerdil

    March 11, 2011 at 1:23 am

    acik nak cite satu cite kat Iman…..cite psal bayang2…

    Iman tau bila bayang2 muncul….? selalunya bila ada cahaya kan….?

    cahaya tu simbolik nye suatu perkara yang baik….harus juga digunakan secara baik…..untuk yang baik2 sahaja….

    bayang2 tu biar pun ada juga baik nya…..tapi sering nya 'merimaskan'….jika tidak kena cara….tak kena tempat nya….

    Iman tau tak….orang yang hidup nya dikejar bayang2…? bayang2 sendiri…? itu la orang yang asyik sakiti orang lain….nak jatuhkan semangat orang lain….sebab kat hati orang2 ni…..macam da tak ada langsung cahaya….sampai asyik 'bergantung' kat 'cahaya' orang lain…..

    Iman tak faham eh…? takpe sebab Iman tak perlu faham….Iman sendiri 'cahaya' pada Ummi…dan juga acik2 yang lain….biarkan Ummi dengan acik2 yang lain je sama2 tolong 'sokong' each other…..ok.

    nanti satu hari….InsyaAllah…..acik jumpa Iman ye…bukan sebab rambut Iman macam Mawi….atau sebab Iman handsome….tapi sebab 'cahaya' Iman da masuk kat hati acik….Iman tak kisah kan…;)

    ~Ummi Iman…harap dapat cek e-mail ye…~

    ketentuan Allah adalah rahsia Allah

    wallahu'alam….

     
  4. Bicara hati ibu aisya

    March 11, 2011 at 3:03 am

    Speechless..iman, ibu ayu pun nangis baca luahan iman ni.
    Iman kena kuat tau supaya umi xnangis lagi.Ibu ayu doakan semoga iman sentiasa sihat dan jadi anak yang bijak.Selalu excersice ye sayang.

     
  5. Mawar

    March 11, 2011 at 4:03 am

    kak nani,

    iman anak yg baik…satu anugerah istimewa…mmg istimewa

    itu bekalan akak d “sana” nanti, lakukan yg trbaik utk Iman

     
  6. Manja Cute

    March 14, 2011 at 11:41 pm

    As-salam Iman….

    Iman terus berjuang yer demi umi iman…..jgn mengaku kalah nak…..acik zita & keluarga doakan yang terbaik buat iman, kakak2 dan umi iman….Iman sangat-sangat teristimewa!!!!fly..my dear…coz u can fly higher more than us……

     
  7. Anonymous

    March 16, 2011 at 9:27 am

    Salam
    Akak..percayalah.. satu hari nnt KEBAHAGIAAN akan jadi milik akak jua.. Itu doa saya. INSYAALLAH kak.. ~AMIN~

     
  8. ibu-uwais-ameenah

    March 16, 2011 at 1:58 pm

    speechless!! semoga iman, akak, kak long & kak ngah sihat selalu hendaknya! dah lama acik mala x pegi rumah umi iman!!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
CORETAN UMI IMAN

Berjuang selagi terdaya......

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: