RSS

BETTER LATE THAN NEVER….

05 Feb
Hanya ucapan syukur…syukur Ya Allah…
Yg mampu umi panjatkan….
Syukur kerana umi dipertemukan dgn group 
Super Mum and Super Dad – Unconditional Love…
Byk manfaat yg umi perolehi dari group ni….
dan yg terbaru umi berpeluang dgn izin Allah ke Shams Terapi Centre….
Plaza Pekeliling, Kuala Lumpur
Entah dari mana kekuatan yg datang…
Walaupun penat setelah 3 hari perjalanan ke kelantan…
umi redah jua…
Dan 26 Jan…umi berjaya juga membawa Iman
 menjejakkan kaki ke situ…
Setelah hampir dua jam sesat di bandaraya Kuala Lumpur…
Alhamdulillah dgn bantuan Noina Ali…Mama Nabila…
umi berjaya juga sampai….
hehe cute gambar ni kan…Iman tgh pujuk Bella nangis…
tak tahu lepas tu, turn iman melalak lagi teruk….

Setibanya umi di bangunan Plaza Pekeliling tu…
umi agak terkejut sbnarnya…
sebab tempat Sham Terapi Centre tu bersebelahan je dgn bekas tempat ofis abi Iman…
umi pernah jugalah ke situ beberapa tahun yg lepas…
itupun tunggu dalam kereta jer…
huhu…manalah umi ingat jalan….
Ada sedikit ralat dalam hati…
Kalaulah umi tahu tempat ni sejak dulu…
Masa umi masih menetap di Bangi…Rasanya umi blh selang selikan 
dgn rawatan di The Tole….
sebab bila tanya doc sham…dia dah 20 tahun buka tempat ni…
Sekarang bila dah jauh mcm ni…
Byk perkara yg perlukan difikirkan…
Huhu…umi positifkan diri…
Kita merancang, namun perancangan Allah yg terbaik buat kita…..
Hasil rawatan terapi di Doc Sham tu…
Iman dapat beberapa homework yg perlu umi buat kat rumah….
Antara yg paling penting…stimulate otak Iman untk Bearing weight…
Iman tak tahu nak guna tangan utk tahan berat badan…sebab tu dia asyik bengkokkan tangan…
Dan itu bahaya…bimbang tgnnya semakin mengeras….
Iman kena byk latih tekan tgn antaranya dgn aktiviti tendang bola durian yg besar ni…
Doc Sham ada jual…harganya RM180…
huhu umi tak mampu…
Masa balik…Cik Mi singgah nilai nak cari barang dia…
Umi ternampak bola ni…
bila ditanya harganya RM25…apalagi umi terus beli…

relax jap…thanks kak long…rajin tlg umi….

Umi juga sedang dalam proses menyiapkan Hand Gaitar Iman nih…
Nak gi cari kain corak kartun dan velcro….
Maklumlah tgn umi ni dua jer…
so bila tgn Iman dah tegak pakai Hand Gaitar ni…
umi just pegang badan dia jer….
Tak perlu lagi pegang tangan….



Dan Alhamdulillah juga…
Kasut Iman yg ditempah pada bulan 12 tempohari
dah selamat sampai ke tangan umi…

Nampaknya inilah kasut raya Iman untuk 2 tahun ni…

Syukur padamu Ya Allah…
Atas keizinan ini…

Better Late Than Never….

 
4 Comments

Posted by on February 5, 2012 in Iman Terapi

 

4 responses to “BETTER LATE THAN NEVER….

  1. Angah

    February 5, 2012 at 1:20 pm

    Semoga Allah sentiasa memudahkan urusan hidup Umi…

     
  2. Noina

    February 5, 2012 at 2:23 pm

    yes..🙂 moga perjalanan kita terus dipermudahkan kak..Ina pun sama..ralat sgt dapat tau ttg dr. sham ni.kalau tau.dah lama dah gi..huhu

     
  3. EdaManAli

    February 5, 2012 at 2:59 pm

    lame saya tunggu update akak…insyaAllah, kalo kite selalu mudahkn diri laksanakn amanah & perintah Allah, Allah akn permudahkn segalanye utk kite…

    Iman maintain chumell…

     
  4. mama akid

    February 7, 2012 at 2:28 am

    akk kat mn beli..bola tajam2 tu…saya cr tk jumpa…kalau ada rezeki sy pun nk ke sham theraphi insyaallh 28 ni ada appoiment ngn hkl so abg ckap boleh lah singgah sana..moga dipermudahkan jalan…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
CORETAN UMI IMAN

Berjuang selagi terdaya......

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: